Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов си спомня: Едно време виц не можеше да кажеш за Бай Тошо

Премиерът Бойко Борисов инспектира новия храм в Габрово "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских". Това става ясно от видео в профила на премиера във Фейсбук. Министър-председателят бе посрещнат от свещеника в новоизградения храм. 

"Тази църква е нова и не сме откривали храм от повече от 100 години", каза свещеникът.

Премиерът припомни, че миналата седмица е бил в нов храм в Ловеч, а преди това и в новите сгради на манастира край Кърджали. Свещениците му благодариха за подкрепата и отчетоха, че е един от малкото управляващи, които не забравят църквата.

"Вярата и учението са важни, за да бъдем по-добри и човечни. Затова и на мюсюлманите помагаме и мислим еднакво за всички граждани", каза Борисов.

След това той посети и язовира, който захранва града. Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че водоемът си е пълен и няма опасност от безводие. Министър-председателят подчерта, че трябва да бъде осигурено финансиране за разрешаване на проблемите с липса на вода в Севлиево и околните села. До момента са били отпуснати 10 млн. лв., с които частично е осигурена вода за Севлиево, но и тя не е достатъчна. Затова са готови нови три проекта за града и по-малки населени места, които окончателно ще решат кризата. Те са на обща стойност 14 млн. лв. отчете Томислав Дончев.

Дончев и Борисов бяха придружени от кмета на Габрово Таня Христова.

"Има много села, в които не се разходва разумно водата и трябва хората да свикнат, че вече не вали като едно време", смята премиерът. "Недоволни винаги ще има и щом могат да си изразяват недоволството си, значи има демокрация. А родителите им на сегашните демократи едно време буквално ни смазваха. Дори един виц не можеше да кажеш за Бай Тошо или срещу партията. Сега са на площада и си казват когато, където и каквото искат", добави Борисов.

Кметът на Габрово заяви, че чакат се нетърпение и достигането на магистрала "Хемус" до града, защото ще се съживи икономиката. Томислав Дончев припомни, че в града и региона има много ниска безработица и куп работещи производства.

Премиерът констатира, че "къртиците", които са копали метрото в София, ще копаят и тунелите в района на Габрово, а след това много му се иска да се започне и строежа на тунел в Петрохан.

Министър-председателят припомни също, че кметовете трябва да оказват контрол за превенция на епидемията от коронавирус, тъй като броят на заразените расте и не бива да прехвърля определени стойности, над които здравната система ще се задъхва. "Затова и увеличихме парите на социалните работници и помагаме и на бизнеса в тази криза", изтъкна той.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във