Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов ще участва в индустриален форум в Солун

Премиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие в Третата среща на високо равнище в Солун, която ще се проведе на 15 и 16 ноември. Форумът се организира от Съюза на индустриалците на Северна Гърция и се домакинства от премиера на страната Алексис Ципрас. В срещата ще участват и министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, вицепремиерът на Румъния Ана Бирчал, както и министри от региона.

Основната тема на тазгодишния форум е европейската перспектива, свързаността, индустриалното развитие и сътрудничеството със Западните Балкани. Тя ще бъде продължение на разговорите от Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, проведена на 2 ноември във Варна и ще даде възможност на четирите страни да запознаят представителите на бизнеса и международните финансови институции с конкретни проекти и идеи за развитието на региона.

В делегацията на министър-председателя Бойко Борисов ще бъде министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във