Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов ще убеждава Патриотите за 1 лев партийна субсидия

Премиерът Бойко Борисов се съгласи на коалиционен съвет, на който да се обсъди темата за намаляването на партийните субсидии, която днес отпадна от дневния ред на парламента. Премиерът подчерта, че е длъжен да се съобрази с коалиционните си партньори.

"С една седмица ще забавим решението, толкова години не е взето", заяви Борисов от Брюксел и допълни, че ГЕРБ ще защитава предложението за 1 лев субсидия на глас. Премиерът нарече "ревност" предложенията коя партия колко пари да похарчи за детски градини, за по-нисък ДДС за храни, учебници и лекарства. 

Както "Банкеръ" писа, по-рано лидерът на НФСБ и партньор на ГЕРБ в управлението Валери Симеонов настоя промените да не се приемат на второ четене от парламента, докато коалиционните партньори не ги обсъдят помежду си. Симеонов подчерта, че две от трите партии в "Обединени патриоти" - НФСБ и ВМРО на Каракачанов, са против измененията, които искат от ГЕРБ и ДПС. "Нека ГЕРБ да реши кой иска да му бъде партньор в това управление. Ако иска ДПС, да заповяда", заяви още Валери Симеонов. 

Борисов не се съгласи с позицията на БСП, че днешните събития в парламента са фиаско: "Те са царе на такива думи - в края на краищата затова толкова години съм премиер, защото те винаги са отгоре. БСП две години не говориха по въпроса, за да не ги захване Слави Трифонов. Не им прави чест да се изкарват победители, разликата на изборите беше почти 10%"

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във