Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Ще представим отговорно предложение за правителство

Бойко Борисов

Българският избирател категорично постави ГЕРБ на първо място и затова ние отговорно ще подходим при нашето предложение за съставяне на правителство. Ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумно,  написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук преди началото на последното редовно заседание на това правителство. 

"Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Един служебен кабинет има ролята да организира честни избори.

Изборите, които се проведоха у нас бяха прозрачни и добре организирани. Това е становището на международните наблюдатели от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота или ще направим нещо незаконно и недопустимо, отново останаха една голяма лъжа.

През последното денонощие оздравелите от коронавируса са повече от новозаболелетие. В други държави има повече заразени, въпреки че ограничителните мерки са много по-строги. В следващите 2 месеца очакваме допълнителните 2,7 милиона ваксини на Пфайзер, които ще получим благодарение на европейската солидарност", написа Борисов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във