Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов ще подари на папа Франциск икона, омофор и българско кисело мляко

Премиерът Бойко Борисов ще подари на папа Франциск златовезана икона, омофор и българско кисело мляко. Даровете ще бъдат връчени при посрещането на летище София, се казва в съобщение на правителствената информационна служба.

Иконата е на Светите братя Кирил и Методий, чието дело главата на Римокатолическата църква отбеляза и в обръщението си към българския народ в навечерието на посещението си у нас. Омофорът е лента, символизираща епископската власт, на него са извезани образите на Свети Петър и Свети Павел.

Папа Франциск ще пристигне на 5 май в София с папска свита, съставена от 35 души - най-висши представители на Светия Престол.

Ето и програмата на събитията, които гражданите и гостите на София могат да посетят, публикувана на Официалната страница за посещението на папата в България:

Неделя, май 2019 г.

13:00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна" на площад "Свети Александър Невски";

16:45 ч. на площад "Княз Александър Първи" папа Франциск ще отслужи света литургия;

Понеделник, 6 май 2019 г.:

18:15 ч. на площад "Независимост"  ще се състои събитие за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата "Пресвето сърце Исусово" в 11:15 ч. на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във