Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов ще обсъди с коалиционните си партньори новите министри в понеделник

След подадените оставки от трима министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, новите кандидатури също ще са от квотата на ГЕРБ, потвърди във Варна премиерът Бойко Борисов, който още в понеделник ще ги обсъди с коалиционните си партньори. Това каза Борисов пред младежкия актив на ГЕРБ на форум във Варна, съобщи БНР. Премиерът не отрече, че ще има и други оставки. 

"Регионалният министър Николай Нанков е прекрасен специалист, но е изпратил пет писма, на които не е отговорено за ремонта на пътя, предизвикал катастрофата, където загинаха 17 души, и това е недопустимо. Трябвало е да извика прокурори и да стои там, докато не се ремонтира пътят“, това е казал Борисов.

По отношение на коланите в автобусите, премиерът заяви, че първата работа на новия министър ще бъде тази.

„Дори 5000 автобуса да останат в страната, трябва да сме безкомпромисни, защото става дума за живота на хората", каза той.

По повод инцидента в Харманли с бащата на президента, Борисов категорично заяви, че е недопустимо полицаите да правят оперативки с местния лидер на БСП, а министър Радев да не може да си контролира хората.

По-рано председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов коментира отново във Варна трите министерски оставки и отправи остра критика към президента Румен Радев по повод пътния инцидент с баща му, който според него, е прикриван девет дни.

"Министрите са от квотата на ГЕРБ" - каза Цветанов, "а номинациите за новите министри ще се обсъждат с коалиционните партньори, когато им е удобно, вероятно в понеделник или във вторник, но ние доказахме, че можем да носим политическа отговорност, въпреки че министрите не носят пряка вина. Когато си на такава позиция, трябва да можеш да направиш така, че институциите да продължат да работят. Срещу нас имаме креслива опозиция", каза още Цветанов.

"А що се отнася до президента Радев, ние очаквахме той да е морален стожер, а той девет дни си е мълчал за инцидента с баща му и е правил всичко възможно да го прикрие. Това ли е президентът на България?", каза Цветан Цветанов и посочи, че той обслужва изцяло интересите на БСП и се държи като партиен функционер и клати държавата. Цветанов каза още, че от премиера зависи кои ще са номинациите за новите министри, но те категорично ще се обсъждат с коалиционните партньори, защото управляват заедно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във