Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

Премиерът Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Друг акцент бяха инициативите, които американското посолство подкрепя в помощ на усилията ни по време на извънредното положение.

„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза българският премиер.

„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви посланикът на САЩ Херо Мустафа.

По време на срещата Борисов и американският посланик спазваха социална дистанция и правилата за безопасност. Двамата отново подчертаха, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни.

Продължена бе и дискусията по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във