Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се шегувал за жена президент

Завчера бяхме на Жени ГЕРБ, само жени, приповдигната обстановка, на човек му идва от само себе си да има жена президент. Това обясни премиерът Бойко Борисов за изказването си, че България трябва да има жена за президент.

На среща на бизнеса с правителството Борисов каза, че президентските избори след две години „не са в дневния ред“ и посочи, че полемиката вероятно се дължи на желание да се създава напрежение и да се даде кратък живот на правителството.

Премиерът обясни пред бизнеса, че за да дойдат инвестиции, е било необходимо да има правителство. Държавата ни беше по-мила, отколкото за мен, ГЕРБ, за Радан – Реформаторския блок, каза Борисов и подчерта, че не е имало никакви задкулисни разговори и намерения. Според него само направеното през последните два месеца си е заслужавало усилията.

Борисов посочи, че страната ни е подложена на силен натиск и това са разбрали партньорите ни от ЕС след изявлението на руския президент Владимир Путин от Турция, когато обяви прекратяването на проекта за газопровод „Южен поток“. Министър-председателят каза, че като „минат емоциите“, ще преговаряме с Турция и с ЕС България да остане в транзита на газ с газовия хъб, който властта предлага или по друг начин. Премиерът подчерта, че е оптимист за залежите на газ у нас в блоковете в акваторията на Черно море.

По отношение на пенсионната реформа премиерът обясни, че целта е да има добра доходност. Борисов заяви, че „два-три фонда са добре, другите трябва да се дисциплинират – да бъдат конкурентоспособни, да има добра отчетност“. Премиерът каза, че управляващите не искат да създават напрежение, нито на пазара да влязат нови фондове, а да има гаранции, че хората ще си получат пенсиите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във