Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се самоизолира, чака инструкциите на РЗИ

Резултатът от PCR теста, направен сутринта на премиера Бойко Борисов, е отрицателен. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Борисов обаче ще се самоизолира заради контакт със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който е с потвърдена положителна проба за коронавирус. Двамата бяха заедно на обиколка преди дни.

"Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам.

Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни", написа премиерът в социалната мрежа.

На кадрите с делегацията от САЩ, качени във Фейсбук профила на министър-председателя, се вижда, че на срещата присъстват и други членове на управлението.

От регионалното министерство са съобщили пред bTV, че ресорният министър Петя Аврамова също ще се самоизолира. Онлайн изданието на "24 часа" цитира Министерството на финансите, които са обявили, че министър Кирил Ананиев "ще изпълни стриктно указанията на РЗИ".

Същото ще направи и земеделският министър Десислава Танева, са съобщили от ведомството на Министерството на земеделието за bTV.

По наредба, на задължителна карантина подлежат всички лица, които са имали контакт с болен 48 часа преди позитивния резултат от PCR тест.

"Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!", написа по-рано днес зам.-министърът Николай Нанков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във