Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се придържа към новата си позиция: Повече с "Газпром" - не

С "Газпром" ние повече не трябва да имаме работа. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му страната ни трябва да постигне сто процента диверсификация от "Газпром". "Щях да го направя по различен начин – когато си подсигуря танкерите. Тогава щях да скоча, само че те решиха друго", добави той. И декларира, че от партията му няма да водят преговори с руската енергийна компания. Очевидно Борисов демонстрира завидна последователност в позицията си. От два дни той е категоричен, че служебното правителство не трябва да преговаря с "Газпром". Дни преди това обаче настояваше кабинетът да преговаря с "Газпром" - само за количествата по договора, който важи до края на годината. Недоставените количества по договора трябвало да бъдат разсрочени за получаване в началото на идната година. 

Днес лидерът на ГЕРБ посочи и че без политическа стабилност и без промяна на законите България няма да може да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Планът трябва да подпомогне бизнеса да стане по-иновативен, по-креативен, това е важното за нас, коментира той. По думите му е необходимо в България да бъде направена съдебна реформа. "За мен, за нас, съдебна реформа е тази, при която човекът не определя нищо. Това означава независима съдебна система - така да е направен законът, че който и да стои отгоре, да няма значение", счита Борисов.

Той уточни, че не е водил разговори с представители на другите партии за евентуална коалиция след изборите. "Има много формули, но формула ГЕРБ и ДПС не съществува", подчерта бившият премиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във