Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се появи, за да покаже новите лица в ГЕРБ

Бившият премиер Бойко Борисов се появи, макар и само във Фейсбук. След нетипичния за него по-продължителен период без изяви в социалните мрежи, Борисов се включи на живо от среща на ръководството на ГЕРБ. Лидерът на партията представи нови лица - младежи, които влизат в изборния щаб на ГЕРБ в София.

На брифинга стана ясно, че Томислав Дончев оглавява предизборния щаб на ГЕРБ, а Даниел Митов - софийския изборен щаб. Митов ще е и водач на листата в столичния 24 МИР.

Борисов не пропусна и отправи критики към служебния кабинет и президента Румен Радев.

"Аз не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът, страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Някои социолози си позволяват да казват, че ГЕРБ били сами, ние винаги сме управлявали в коалиция. Предишният мандат с „Реформаторския блок“, следващият мандат с „Патриотичния фронт“. Аз съм много щастлив, че колегите от "Воля", ВМРО, НФСБ се организираха и ще отидат заедно на избори. Освен това ние сме ГЕРБ – СДС. Пълна мобилизация", каза Борисов. 

От думите му стана ясно, че все пак разчита на новото патриотично обединение. А малко по-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов увери, че ГЕРБ няма нищо общо със съюза "Българските патриоти".

Председателят на ГЕРБ посочи, че все пак областните управители и полицейски шефове имали отношение към изборите и било разбираемо служебният кабинет да смени. "Ама какво отношение към изборите има шефът на митниците, че върнаха този от времето на Орешарски? Те и самият Орешарски върнаха. Още чакам да видя автобусите с двойни дъна от Костинброд. Не съм ги видял, едва ли някой ще ги види", каза Борисов.

Според него ръководителите на службите били сменяни заради професионализма си и защото разкривали руските шпиони у нас. Но повече шпиони в България нямало да разкрият. Лидерът на ГЕРБ дори си позволи да сравни уволненията с избития елит на нацията през 1944 година. 

Младежите, които присъстваха на срещата, се представяха с по няколко думи. Те засипваха предишното правителство с хвалебствия и изреждаха колко много било направено по време на управлението на ГЕРБ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във