Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се отказва от депутатското си място

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов се отказва от мястото си на народен представител. "Днес подадох заявление пред ЦИК. На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах двата избирателни района, където спечелих и лидерската битка с опонентите“, каза Борисов при инспекция на пътен участък към Рилския манастир

"Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана? Срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред", посочи лидерът на ГЕРБ. Той призова да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и кого са подкрепили на парламентарните избори: "Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха "срутище", а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи. С тези обиди дотам се докараха."

Борисов напомни, че ГЕРБ е спечелил и избирателните райони, където за подкрепата на гласоподавателите са се борили още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов. "И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, Кюстендил, Банкя, Враца, Монтана, Видин. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите", посочи още той. И подчерта, че се е отнасял с уважение към всички избиратели и опоненти: "Изборите се организират, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш."

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във