Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се обяви за левскар, но най-много помогнал на ЦСКА

В никакъв случай не пренебрегвам останалите, но щеше да стане голям панаир. Това каза министър-председателят Бойко Борисов за днешната си среща с босовете на трите най-големи футболни клуба у нас "Левски", "Лудогорец" и ЦСКА.

Борисов подчерта, че става дума за уважение към хората, които с парите си подпомагат футбола, но отчете, че и държавата е дала десетки милиони за развитие - ремонти, писти, осветление.

"Лесно ще направим стадионите, не че е лесно, но решим ли, ще го направим, както направихме със спортните зали. Това обаче има смисъл само ако те се напълнят", заяви премиерът пред "Дарик".

Той заяви готовност държавата да поеме издръжката на клубовете за юношеските формации до 21 години - тренировките за децата и екипировката да са без такси.

На днешната среща в Министерския съвет Борисов предупредил Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев, че ще бъдат проведени "доста мероприятия по контрол на съдийските бригади", стана ясно от думите му. Съдиите ще получат таен телефон за връзка с вътрешния министър Младен Маринов, чрез който да подават сигнали, когато им е оказван натиск или им е предлаган подкуп.   

"Който ги плаши, тормози или подкупва, ще попадне на подобни мероприятия. И тогава всеки ще носи отговорност, независимо колко велик е клубът му", закани се Бойко Борисов и поясни, че затова в правителствената сграда са присъствали главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев. 

Борисов се обяви за привърженик на "Левски", но каза, че най-много помогнал на ЦСКА. "Феновете като видят, че отборът не играе, псуват премиера и държавата", коментира още министър-председателят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във