Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов се надява Мария Габриел да поддържа диалог с българските институции

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с европейския комисар Мария Габриел. 

Борисов поздрави Габриел и й пожела успешна работа на отговорната позиция. Той подчерта, че като еврокомисар тя има възможност да постигне значителни резултати в ресора, за който отговаря – цифровата икономика и цифровото общество, така че да има конкретни ползи за европейските граждани. Той се надява, че Мария Габриел ще поддържа активен диалог с българските институции.

Акцент в срещата беше и темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Според европейския комисар са налице основни предпоставки за успешното провеждане на председателството, като определянето на ясни приоритети и подготвителните срещи с председателите на парламентарните комисии и докладчиците. Двамата се съгласиха, че това е възможност страната ни да има активна роля на медиатор между институциите и да окаже положително въздействие по важни за Европа теми.

Бойко Борисов обърна специално внимание на Западните Балкани. Той сподели, че е оптимист след срещата си с лидерите от Берлинския процес в Триест и след проведените вчера разговори в Солун. Той подчерта, че е изключително важно да има ясна европейска перспектива за региона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във