Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Само една дясна партия – ГЕРБ, може да спре далаверите на БСП

В момента в България има само една дясна партия – ГЕРБ. Само ние можем да спрем далаверите на БСП. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Сливен.

"ГЕРБ е истинска народна партия, защото се отчита за свършеното и разчита единствено на доверието на хората. По време на ръководеното от мен правителство България беше сред първите страни по ръст на икономиката и финансова стабилност. Цели държави се разсипаха и направиха дългове по 160-70 милиона. България е отличник сред страните в Европа с 27% външен дълг и 0% дефицит и сме готови за чакалнята за влизане в Еврозоната. Оставихме 14 млрд. лева фискален резерв. Събрахме 4, 7 млрд. лева повече в бюджета от борба с контрабандата и сега контрабандистите дават пари да се работи срещу нас. Заварихме 34% процента контрабанда на цигари. Сега са 7%. Приходите са в бюджета“, коментира Борисов

Той бе категоричен, че не вярва, че БСП ще се променят.

„Спомнете си времето на управленията на Жан Виденов, Луканов, Станишев, Орешарски. Днес не искат да си покажат екипа, защото чакат да видят ДПС кои министерства ще им даде, ако спечелят изборите. Сложиха на най-важните длъжности в едно правителство премиер Пламен Орешарски и финансов министър Петър Чобанов. И двамата отидоха в ДПС. Това ни доведе БСП“, каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във