Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Решението за ареста ми е взето по време на оргия

"Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали и заря. Те са знаели, че това е незаконно. Че е произвол." Това заяви на брифинг в партийната централа на ГЕРБ лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов по повод окончателното решение на съда, че задържането му е било незаконно. "Мога да благодаря на хората, взели това решение", каза той. По думите му след като "Продължаваме промяната" напуснали Министерски съвет, много хора започнали да разказват какво се е случило.

"Те са знаели, че действията им за незаконни. Тези хора, които са видно корумпирани, са захванали да правят съдебна реформа и да искат техния стартъп да е едноличен господар на КПКОНПИ. Това ме притеснява най-много – с какви хора си имаме работа", коментира Борисов.

В мотивите си административните съдии са записали, че заповедта на МВР, въз основа на която беше задържан Борисов: "Не покрива стандарта за законност и непроизволност като основополагащи общи принципи при ограничаване правото на свобода и сигурност". Отбелязано е и че липсват каквито и да е мотиви, налагащи задържането на бившия премиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във