Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов разпореди ежедневно наблюдение на язовир "Бебреш" край Ботевград

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града. Причината за посещението на Борисов е това, че градоначалникът преди дни алармира за опасност от водна криза, подобна на тази в Перник. Кметът запозна премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района.

В рамките на разговора министър-председателят разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да провери местния ВЕЦ "Бебреш" дали работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от "Басейнова дирекция". А на регионалния министър Петя Аврамова премиерът нареди да окаже съдействие на местната управа за работата на ВиК мрежата.

По време на срещата стана ясно, че към настоящия момент няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са предприели активни действия по ремонт на водоснабдителната мрежа в града, в резултат на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

"Разпоредил съм наблюдението на язовир "Бебреш" да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района", увери Борисов.

Към момента полезният обем на водата в язовира е почти 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди куб. метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне близо 4 месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във