Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов разпореди двама министри да посетят община Хайредин

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще посетят днес община Хайредин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

В 12.30 часа те ще инспектират възстановителните дейности по язовир „Рогозен 1“.

В общините Хайредин и Мизия на много места реките излязоха от коритата си и заляха дворове и стопански постройки. В Хайредин бедственото положение остава в сила и вчера, въпреки че нивото на язовир „Рогозен” започва да спада.

В събота кабинетът се събра на спешно заседание, за да набележи мерки срещу преливането на реки и язовири. Обявено беше отпускането на 3 млн. лв. на община Хайредин за справяне с проблема. След извънредно заседание на правителството започна оглед на язовир "Рогозен 1", за да се предприеме авариен ремонт на съоръжението, което застрашаваше две близки села. 

Ще бъде създадена и нова централизирана държавна структура за реакция при кризисни ситуации, решиха министрите днес. Държавата ще поеме грижата за всички язовири, които общините не могат да управляват.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във