Банкеръ Daily

Радан Кънев:

Борисов размести столовете на палубата на Титаник

Разместване столовете на палубата на Титаник. Това е “дълбоката промяна”, сервирана днес. Единственият политически факт е, че Борисов призна зависимостта на кабинета си от Пеевски, опитвайки да я скрие, и своето положение на заложник на Сарая, който не смее да отиде на избори, преди да е “програмирал” грабежа на европейските фондове от новия бюджет. Това написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът Радан Кънев. 

"Репликата на Борисов как аз съм искал да ставам главен прокурор е поредно доказателство за тоталната му неадекватност. В една нормална демокрация, политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това. Но глупашката му опорка издава огромния му страх от истински независим главен прокурор, подчинен единствено на закона и демократичната отчетност. С тази изцепка Борисов отново признава с какво го държат и защо не може да се отлепи от стола. Имаме премиер на трупчета в прокуратурата. Оставка и избори!", написа Кънев. 

След проведения днес коалиционен съвет премиерът Бойко Борисов обяви, че приема оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешния министър Младен Маринов. Премиерът поиска тяхното оттегляне миналата седмица. Освен тях Борисов обяви и оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Предлагаме на мястото на вътрешния министър Младен Маринов да застане Христо Терзийски, на мястото на Емил Караниколов - заместникът му Лъчезар Борисов. На мястото на Владислав Горанов връщаме Кирил Ананиев. Министерство на здравеопазването се поема от директора на Александровска болница Костадин Ангелов. Марияна Николова ще приеме поста на министър на туризма", посочи премиерът.

В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Кабинетът ще продължи работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора и българите в чужбина, съобщи министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във