Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов призова да помогнем на Европа, но да не забравяме паметта на дедите си

Премиерът Бойко Борисов призова българите към обединение. От профила си във "Фейсбук" той отправи поздрав към българите по случай 107-годишнината от обявяването на независимостта на България.

"Вярвам, че ние българите сме миролюбив, милостив народ и ще допринесем за стабилизирането на обединена Европа. В същото време ние трябва да бъдем непоколебими към паметта на дедите ни и да продължим да се обединяваме като нация и народ в името на независима и свободна България", поиска Борисов.

По думите му не трябва да се забравя саможертвата на всички, загубили живота си в името на идеала за национално обединение и независимост. "Важно е да помним, че нашата задача е да работим за икономическия и културен просперитет на България. Всички заедно трябва да градим по-доброто бъдеще за нас и нашите деца", пише още премиерът.

"Българите трябва да сме горди и да помним светли дати като 22 септември 1908 г., когато българският народ достойно, с воля и силен дух е извоювал независимостта си и е показал на света, че България е равноправна на другите европейски държави", допълва Борисов и признава, че днес, 107 години по-късно, сме изправени пред нови предизвикателства.

Според него на голямото ни европейско семейство му трябва съюз, но и ние трябва да сме непоколебими пред паметта на дедите си.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във