Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Приказките за Велико народно събрание и нова Конституция са били напразни

На всички стана ясно, че приказките за Велико народно събрание и нова Конституция са били напразни. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Видин. Той инспектира ремонта на пътя между крайдунавския град и Монтана.

Заедно със зам.-регионалния министър Николай Нанков и председателя на гражданската инициатива "Единни за промяна" Росица Кирова премиерът обходим отсечката от Макреш до Видин.

"Вчера станаха ясни много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. Какво се оказа? Че всички са лъгали, че искат промени. Всеки знае, че това, което предложихме, е просто чернова. Това е проект, в който всеки ред и абзац може Великото народно събрание да промени. Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите", посочи Борисов. "Искат пак да има кабинет от типа на Орешарски. Изиграха много хитър сценарий. Отидоха и подплашиха Ахемд Доган. И какво направиха - отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно", добави той.

Министър-председателят е на мнение, че ГЕРБ ще успее да събере подписите на 120 депутати за внасянето на проекта за нова Конституция. "Ще съберем 120 депутати. Започват да умуват какъв е бил проектът за нова Конституцията. Какъвто и да е, Великото народно събрание може да промени всичко в него – от първата до последната страница. Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във Великото народно събрание. Защо не искат? Защото са лъгали", подчерта отново той. По думите му, ако от ГЕРБ не съберат нужната подкрепа, ги чака работа.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът отговори, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

"Процесът е необратим. Проектът е финансиран, работи се усилено", подчерта министър-председателят.  За региона Европейският съюз е отпуснал над 200 милиона евро.

Борисов отбеляза, че пътните строежи в страната са изключително трудни и сложни, тъй като се налага да се строят много тунели и мостове заради разнообразния релеф. Но благодарение на новите пътища се откриват и нови заводи, изтъкна той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във