Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов прие оставката на областния управител на София

Областният управител на София Веселин Пенев подаде оставка, съобщиха от Министерски съвет. Тя е поискана и приета от премиера Борисов, който по-рано днес сезира прокуратурата за скандалната сделка с Царските конюшни.

Днес Борисов назначи проверка на Главния инспекторат на обстоятелствата около извършването от областния управител на разпоредителни действия с имот – държавна собственост, така наречените Царски конюшни. Събраните до момента факти му дадоха мотив да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

Само няколко часа преди оставката на брифинг Веселин Пенев обясни, че сделката е перфектна и много изгодна за държавата. Както и че не смята да подава оставка.

Скандалът гръмна след вчерашна пресконференция на БСП, на която бяха изнесени данни, че държавата в лицето на областния Пенев преотстъпва правото на собственост на частна фирма на бивш шеф на КТБ върху апетитния имот в центъра на София. Цената обече е около 90 лева за квадратен метър.

От ГЕРБ побързаха да уточнят, че Веселин Пенев е номинация за поста на реформаторите и лично на Радан Кънев. Пенев е от партията на Корман Исмаилов и Касим Дал. Цветан Цветанов дори благодари на БСП за изнесената информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във