Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Президентът Радев да си спомни Грипените и кражбите от митниците

Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години, може да произнесе такива думи. Ако си спомним през тези 3-4 месеца служебно правителство, когато той беше и президент и премиер, единственото с което ги запомнихме беше много скоросното желание да се похарчат за Грипените милиарди. Помним ги и с липсата на над 100 млн. лева в митниците в следствие на бума на контрабандата по време на това управление. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с изказване на президента Румен Радев, че правителството си приписва заслугите на медиците за справянето с пандемията и за това, че по време на управлението на ГЕРБ са починали 600 000 сънародници.

"Четири години той е държавен глава. Това означава, че през неговото управление са умрели поне 200 000. Аз съм едва на третата позиция“, каза Борисов.

Той коментира и думите на ген. Мутафчийски  от интервюто с Миролюба Бенатова: "Яко ще измрат".

"Имам вродено чувство за скромност, за справедливост. В България няма добро ненаказано. Почваме да тачим българите, когато ги убият, обесят. Доктор Мутафчийски, е направил стотици и хиляди операции. Маса народ е спасил. Няма да се учудя, ако ни осъдят за това. Аз много го уважавам като доктор. Ми осъдете ни. Не знам дали премиера на Австрия Курц ще го осъдят. Няма лидер в света, който да не е всял страх и да не е казал "Ще умрат хора“. Такива изказвания не е имало вероятно само в Северна Корея., каза Борисов. 

Премиерът допълни, че единственият, който го е подкрепял през цялото време е доцент Мангъров. “Мангъров вика - смело напред. Няма да говоря повече, да не го почнете и него", каза Борисов.

По-рано през деня президентът Румен Радев напомни, че отдавна е снел доверието си от кабинета на Борисов и подчерта, че от години апелира да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността.

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици", каза Радев по време на посещението си в Елин Пелин. Коментарът му бе в отговор на думите на премиера Бойко Борисов, че българите имат голям късмет, че той ги управлява. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във