Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов предупреди Рашков, че ще заведе дело за клевета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути от действията на ЦИК, касаещи пробното гласуване. На екран ще се показват партии и коалиции само до 21-ви номер. а ГЕРБ фигурира под 32-ри номер. Така по думите на Борисов избирателите на неговата партия не могат да бъдат правилно обучени. Бившият премиер обяви, че държавата е в хаос. Това стана на пореден брифинг в централата на партията. 

"Служебното правителство на няколко пъти тегли по половин милиард дълг, без да кажат къде отиват тези пари. И сега готвят нова емисия. А болниците изнемогват, цените летят, лъжат на пресконференциите", негодува Борисов и припомни, че от ГЕРБ са входирали жалба до ЦИК, че машините за демонстрация показват до номер 21, а те са с номер 32 в бюлетината.

"С една дума, те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии. Защо е този вой за броенето на квитанциите? Защото така им е угодно, защото манипулират софтуера. Радев и няколко приближени до него партии, които имат достъп до софтуера, казаха, че е голям проблем броенето на квитанциите", категоричен е той.

"Радев, когато бъде притиснат за лъжите му, той пуска Бойко Рашков", отсече Борисов и цитира изказване на Бойко Рашков, че Борисов имал банка.

"Ако днес не кажеш банката, на която съм собственик, за да отида да си седна на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу тебе. Незабавно кажи името на банката, на която съм собственик. Защото аз не съм собственик на никаква банка", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Аз банка нямам. Незабавно искам да каже коя е банката. И искам всички медии да ходите по него и да го питате", призова той.

"В момента те са много притеснени, виждат, че няма да им се получат нещата и трябва да направят манипулации на изборите. Те ще пипнат софтуера", обяви Борисов. По думите му страхът е породен от това, че всички социологически агенции дават предимство на ГЕРБ.

Той заяви, че няма да коментира решението на Върховния административен съд, който отмени броенето на квитанциите от машините, като допълни, че каквото е за всички, това е и за ГЕРБ.

Борисов не се съгласи и с твърденията, че народът е ограбван от строежа на магистрали, както по-рано днес коментира Рашков. Вместо това той изброи някои от успешните пътни проекти, изградени по времето на правителствата на ГЕРБ. 

"Това просто е една поръчка на Радев, защото губят", продължи да настоява бившият премиер. 

Лидерът на ГЕРБ отбеляза като лъжа и обявения от Министерския съвет спад на регулираната цена на природния газ.

"Тотален хаос в държавата. Слоганът в нашата партия се превърна в най-чуваната дума навсякъде. Хаос. За три дни над 550 умрели." Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията.

"Нито една заповед не съвпада с другата. На фона на това пропагандата на Радев казва, че цената на природния газ през ноември намалява с 33%. Това го казва министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев", възмути се бившият премиер.

"Защо лъжат? Едновременно казват, че от 1 ноември цената става 93,53 лв., като през ноември е била 94 лв. Как го изчислиха това 33% намаление. Лъжа след лъжа, официализирана по централните емисии на медии. След тази лъжа всички заявиха, че цените се увеличават с 27%," коментира лидерът на ГЕРБ.

Делян Добрев коментира и скандалните арести на активисти на ГЕРБ под претекст, че купуват гласове.

"Изглежда ми като поръчка. Акциите са концентрирани в Хасково. Ежедневие е някой да бъде тарашен. Разпитват се стотици хора всеки ден", разкри кандидат-депутатът от ГЕРБ в Хасково.

"От това, което знаем, обадил съм се и съм проверил всички твърдения на Бойко Рашков и в нито едно от тях не намирам истина. Кметицата на Любимец си е вкъщи, не са намирани пари или лични карти у кметовете, които били арестувани и разпитвани", добави Добрев.

Тома Биков взе също думата, за да коментира "сложното когнитивно състояние" на служебния министър на вътрешните работи. 

"Злоупотребата, която г-н Радев прави с този човек и вместо той да получи грижа, да бъде ползван предизборно, е крайно неморално", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във