Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов пред ЕНП: Служебният кабинет провали ваксинацията и икономиката

Бившият премиер Бойко Борисов

За един месец управление на служебното правителство на кандидат-президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България.Това каза лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов във видео разговор с председателя на Групата на Европейската народна партия /ЕНП/ в Европейския парламент Манфред Вебер. 

"Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини седят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно", е посочил Борисов.

Той е бил категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини. "България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво - от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж",е коментирал Борисов. 

От своя страна Манфред Вебер е изразил категоричната си подкрепа към ГЕРБ и е подчертал, че ще следят под лупа парламентарния вот в България на 11 юли.

Във вторник Борисов проведе среща с Мисията за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), по време на която също се оплака от служебното правителство. 

От ГЕРБ  предупредиха, че през последния месец от служебното правителство, назначено от кандидата за президент Румен Радев, са абдикирали от своя основен и конституционно заложен ангажимент за организацията на изборите. "Държат се като предизборен щаб на президента Радев и открито заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и фалшификати, насочени единствено към ГЕРБ", оплака се Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във