Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов прати двама министри да асфалтират в Мизия и Дупница

Премиерът Бойко Борисов разпореди на строителния министър Николай Нанков и на МВР шефа Валентин Радев да посетят наводнените райони в Мизия и в Дупница и да възложат на кметовете още моментално да започнат асфалтирането на разрушените улици

Средствата ще бъдат възстановени от фонда за подпомагане, заяви Борисов в началото на правителственото заседание.

"Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия и Дупница улиците, които ги дават разрушени по телевизията, да възложите на кметовете още днес да почнат да асфалтират - каза Бойко Борисов - фондът след това да ги оправи. Така че хората още днес, утре да може да се прибират по къщите. Намерете начина, по който кметът да възложи и вие веднага да го реализирате"

В Мизия вече е създадена организация за почистване на тинята и калта в засегнатите улици. На фирмите, поддържащи пътищата, са предоставени 20 леки и тежки машини, информира Николай Нанков. 

"Язовири, дерета, има други. Улиците, където живеят хората в градовете и селата, където мина наводнението и ги показват по телевизиите, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от Фонда за подпомагане след това ще им оправите парите. Но не първо да кандидатстват, да мине един месец, докато минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат и да приведат в ред", настоя още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във