Банкеръ Daily

Николай Хаджигенов:

Борисов повтаря Орешарски, дори задните входове научиха

Смениха едни министри на Пеевски с други министри на Пеевски. Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството, каза адвокат Николай Хаджигенов, един от организаторите на антиправителствените протести. По думите му опитите са протестът да бъде динамичен и да освобождава фантазията на хората. 

„Пикът на ескалацията е в сряда - национален митинг протест в София и в цялата страна блокиране на всичко. Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, дори задните входове научиха“, заяви адвокатът пред БНР. 

В събота за 17-а поредна вечер имаше протест в центъра на София. Протестиращите изразиха недоволството си с хвърляне на тоалетна хартия и домати по сградата на Министерския съвет. Блокиран беше районът около Триъгълника на властта.

„Превръщаме се в диктатура и наше задължение е да се изправим срещу тиранията... Искаме да направим постигане на максимално честни и прозрачни избори чрез дистанционно гласуване, електронно гласуване и максимална публичност на изборния процес... При липсата на честни избори единственият начин да пробием ГЕРБ е в някакъв начин да се съберем“, коментира Хаджигенов.

Основните искания на протестиращите остават оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор, реформа в съдебната система.

Напрежение имаше в петък вечерта, когато група протестиращи опита да попречат на лидерката на БСП Корнелия Нинова и шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова да напуснат сградата на БНТ.

"Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”. Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша. По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство", написа днес Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във