Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов посети стадиона в Шумен, за който правителството отпусна 3 млн. лева

Имате три милиона да започнете, след това като видим какво е направено, ще отпуснем още средства. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Шумен, където посети стадиона „Панайот Волов“.

През месец февруари правителството отпусна средства за реконструкцията на спортното съоръжение. Според премиера Борисов най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи. „Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто“, заяви Борисов.

Попитан от медиите за протеста на медицински сестри, премиерът Борисов напомни, че е проявил уважение към тях. Министър-председателят добави, че със синдикатите се работи по въпросите на труда и предстои да бъде предложен пакет.

По отношение на ситуацията по границата, премиерът Бойко Борисов изтъкна, че България продължава да бъде давана за пример. „Ние добре сме защитили нашата граница“, заяви Борисов и добави, че споразумението ЕС –Турция важи в пълен обем. Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, Овча купел, в центъра на София и колко е спокойно днес, посочи министър-председателят. Борисов изрази надежда проблемът да се реши, защото в противен случай за региона ще има сериозен проблем за туризма и за инвестиционния климат.

Пред медиите  Борисов сподели и желанието си да се работи за изграждането на републикански хиподрум, за да може да се провеждат всички състезания.

По-рано днес министър-председател посети село Пристое, където присъства на традиционна кушия по повод Тодоровден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във