Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов помирява кмета на Перник и екоминистъра с "ракия за дезинфекция"

Премиерът Бойко Борисов провери дейностите по новия водопровод за Перник, предизвикал спор между кмета на града Станислав Владимиров и министъра на околната среда и водите Емил Димитров. 

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км.  Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от „Бели Искър” да бъде намалено водоподаването от язовир „Студена”, за да може язовирът да започне да се пълни по-бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем. Водопроводът, за който държавата отпусна 30 млн. лева, се построи след като стана ясно, че язовир "Студена" е източен, а Перник се оказа на жесток воден режим.

Кметът на миньорския град Станислав Владимиров трябва да реши в кой часови диапазон перничани ще имат вода от днес нататък. Той заяви, че вероятно водоснабдяване без прекъсване ще бъде осигурено от 6.00 до 22.00 ч.

По-рано правителството позволи „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „ВиК“ ООД – Перник за осигуряване водоснабдяването на града. 

Сега язовирът вече е пълен на 8, 7 милион кубика. Пълни се с много добро темпо, отчете премиерът по време на проверката. "Бързо го направиха, то не може да се нарисува. Ама и министърът на околната среда беше експедитивен. Седнете на по една ракия, за дезинфекция, вместо да ходите по съдилища в тоя коронавирус", предложи Борисов на кмета, който се закани да съди екоминистъра Емил Димитров.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във