Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов получи наградата за родолюбие "Дядо Йоцо"

Премиерът Бойко Борисов получи наградата за родолюбие "Дядо Йоцо" на сдружение "Де е българското" за 2019 година. Наградата бе връчена на премиера от основателя на сдружението Огнян Петров.

Призът е за приноса Бойко Борисов за развитието на страната, за всичко прави и е направил през годините. Наградата се връчва ежегодно от 2005 година на заслужили българи по време на едноименния със сдружението фолклорен фестивал край мездренското село Очин дол - родното място на Вазовия герой, на който е издигнат паметник. Днес Борисов провери на място строително-монтажните работи по изграждането на високоскоростния път Е-79 в участъка Мездра-Ботевград. 

"Драго ми е, приятно ми е, радвам се на всичко, което се прави", заяви Бойко Борисов, цитиран от БТА, след като получи наградата - статуетка на дядо Йоцо, която е реплика на паметника край Очин дол, и посочи първите извършени строителни работи по пътя.

Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет за успех на начинанието. За срещата с премиера на строителния обект бяха кметовете на Видин, Монтана и Враца, както и на общини от област Враца, народни представители от Северозападния район и областният управител на Враца Малина Николова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във