Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Покажете как е действала БКП със заразени животни

Премиерът Бойко Борисов настоя бързо да се изплатят обезщетенията на животновъдите, чиито животни бяха умъртвени заради чума. "Аз гледам животни и знам какво е да ти ги убият. Това ти е като дете. Животинките са много мили. Трябва да се направи, каквото е необходимо и да се обясни на хората, че изпуснем ли заразата да се разпространи, тогава ще плачат всички и щетите ще са за стотици милиони", заяви Борисов в началото на правителственото заседание.

Той разкритикува земеделския министър Румен Порожанов за начина, по който се обяснява на хората какво трябва да се случи с животните им

"Проявете съчувствие, плащайте бързо и обяснете на хората, че тази напаст ще плъзне навсякъде и след това нищо няма да можем да изнесем. Обяснете хубаво и покажете как е действала комунистическата партия. Нито сме изверги, нито не ни е жал за животните. Помолете хората да не крият животните. Заради няколко животни може да се случат много големи щети, защото имаме 1,3 милиона животни. Едно да е убием 4000 животни, друго е 1.3 милиона. Премине ли тази зараза през планината, ще стане катастрофа", добави министър-председателят.

"Искам да вземете всички мерки за дезинфекция“, настоя още той.

"Веднага подгответе стада, платете им парите, за да могат да си напълнят малките фермички и кошари с животни. Всичко трябва да се гарантира на 100%. Колкото и да струва, сега е малко, после обаче ще е стотици милиони", посочи Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във