Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов поискал спешна среща с Йълдъръм

В рамките на посещението си в Турция по повод откриването на новия мост на Босфора, премиерът Бойко Борисов е поискал среща с турския си колега Бинали Йълдъръм, съобщиха от БНТ. На нея премиерът ще постави въпроса за мигрантската криза и ще настоява Турция да не пуска мигранти към България.

Срещата ще се състои ден преди срещата му с канцлера Ангела Меркел в Берлин. Очакванията към Борисов са да е посредник между Турция и страните от Евросъюза.

В интервю дадено за немския вестник Франкфуртер Алгемайне Бойко Борисов специално отбелязал, че на тази среща трябва да стане ясно, че България не е сама и предупреждава за нова вълна от мигранти, която заплашва да залее Европа.

Ако спогодбата от март между Европейския съюз и Турция се провали, възможно е турският президент Реджеп Ердоган да изпълни заплахата си да пусне вълната от мигранти към Европа. Важността на срещата между Борисов и Ердоган отложи разговорите между германския канцлер Ангела Меркел и българския премиер за късния следобед в събота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във