Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов поиска оставки или дълъг отпуск от Пламен Георгиев и Лозан Панов

В ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали – дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие, зам.-министър на енергетика или спорт, се подава оставка. Това заяви премиерът Бойко Борисов по отношение на скандала с луксозни имоти на политици от управляващата партия. 

Борисов изтъкна, че има и хора от съдебната система, замесени в подобни казуси. "Те не обичат да бъдат слагани по общ знаменател или са много чувствителни. Аршинът трябва да бъде еднакъв за всички.Или да излязат в дълъг отпуск, докато институции, различни от техните, направят проверка", обясни министър-председателят на брифинг в централата на ГЕРБ. 

Бойко Борисов изреди и председателя на КПКОНПИ, и на Върховния касационен съд, и шефа на следствието. 

"Не споменавам имената им, защото са много чувствителни, но аршинът и стандартът трябва да бъдат еднакви. Или незабавна остава, или дълъг отпуск, докато не минат проверките, които трябва да са максимално прозрачни", отбеляза Борисов.

В изказването си той визираше Пламен Георгиев, Лозан Панов и Борислав Сарафов.

В същото време бе съобщено, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Върховна касационна прокуратура да извърши проверки за придобити недвижими имоти от Георгиев, от Боби Сарафов - син на директора на Националната следствена служба, както и от Елисавета Панова - съпруга на председателя на ВКС. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във