Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов плаши с мрачни прогнози, ако народът не избере ГЕРБ

"За 5 месеца от 70 лева токът стана 400 и аз мога да се обзаложа, че с тези мерки за Нова година ще е 500 лева." Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с жените от партията в Пловдив. "Радев каза голяма глупост – били заложени капани или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години имахме най-ниския ток, най-ниския газ като цена. А когато със стотинки дръпнеха цените на горивата, имаше протести и обширни репортажи за скока на цените“, допълни той. "България ще има тежки проблеми, ако се продължава така – няма път, няма посока. Задава се чудовищна инфлация. Това означава обедняване", заплаши бившият министър-председател.

"У нас ежедневно има над 100 починали от COVID. Все едно това го няма, ваксинация няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират нов модел. Не казвам, че хората трябват да се плашат, но същото беше и преди 20 дни, когато заседна корабът. За това време щяха да дойдат влекачи от Ротердам, да го разтоварим, да го издърпаме. Това е огледален образ на пълното им безхаберие. Аз си спомням, беше умрял един делфин, колко протести имаше... Какво се е променило сега? Нещо повече, Радев казва, че има адекватни мерки. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе торът в морето", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че е дошъл по магистрала "Тракия", която "едно време е била гордост". Сега била превърната в опасно съоръжение. Месеци наред нямало една сменена мантинела. На 2 октомври тази година шефката на АПИ казала, че заплатата ѝ не зависи от нищо друго, освен от правилника. "Госпожо, не само вашата заплата е вдигната заради нашето управление, а и доходите на всички. Защото през цялото ни управление това се говори", обърна се към нея експремиерът.

Лидерът на ГЕРБ предрече и че пенсионерите ще останат без пенсии, а "бюджетният дефицит ще отиде на минус осем".

"Ще се оправим. 2009 година влязохме в подобна криза с Гърция. След това имаше миграционна криза. Тогава се плашехме, но не го показвахме. И сега ни е страх, но няма да го показваме, защото тази работа си чака както лозето – мотиката", успокои Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във