Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов пази в тайна бъдещото правителство

Бившият и вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство при  освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий". На Свети Миротворци да говорим за кабинет ли?! Моля ви”, отклони той въпросите

Партия ГЕРБ дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов -2" отпусна още 500 000 лв.за нея.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие. "Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът-да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен. "Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във