Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Папата поощри това, което правим с магистралите и мостовете

Посещението на Негово светейшество Папа Франциск у нас е добър знак за целия свят. България стои добре на фона на конфликтите, които има в региона и това се оценява. Неслучайно след тези три дни в страната ни папата ще отиде в Северна Македония, заради това че поставяме мирът и разбирателството на първо място. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си на четири очи с папа Франциск. 

Борисов разказа пред журналистите на Летище София за какво са си говорили със Светия отец. "Поощри това, което правим с мостовете и магистралите. Точно като се разделяхме каза още веднъж, че магистралите и мостовете са свързващото и определящото и мира. Поздрави ме за това, което направихме за Западните Балкани по време на нашето председателство", обясни министър-председателят. По думите му това били политическите послания на папата за страната и региона.

Според премиера Борисов апостолическото посещение на папа Франциск е висока чест за България, вдъхновяващо послание и подкрепа за мира в региона и света.

Аз съм вярващ човек, българинът е вярващ човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази възможност, да посрещна един от символите на вярата за съвременния свят - Негово Светейшество Папа Франциск. Вярвах, че той ще приеме поканата да посети България, вярвам, че страната ни ще остави в него спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви“, заяви Бойко Борисов преди началото на визитата.

По думите му посещението на папа Франциск е голяма реклама за България то фактът, че за втори път папа посещава страната ни означава че демократичните процеси са необратими.

В момента папа Франциск разговаря на четири очи с президента Румен Радев на "Донкуков" 2. 

Още по темата: Видео от изказването на Бойко Борисов 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във