Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов пак се оплаква: Непрекъснато плащаме за чужди грехове

Явно сме призвани само да събираме пари и да се разплащаме за чуждите грехове. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Национално съвещание на ръководството на МВР.

"Миналата година, скъпи мои, благодарение на това безумие „Белене“, 3 млрд. лв. Вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва заминаха 1.3 млрд. живи лева. Ако не бях дошъл аз, да спра безумието на Драго Стойнев да проуча реактор за „Козлодуй“ за още 10 млрд. лв., с кой щяхте да си говорите? Общо миналата година 2,5 млрд. заминаха за американските централи. Платихме 3.6 млрд. живи пари за КТБ. Само че ме задължиха да купувам Грипени на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати.  Я сметнете как ще изглежда МВР, ако не сме платили тези пари“, оплака се министър-председателят пред полицаите.

"За съжаление, много работа се свършва, но усещането за работата на полицията е като отидеш да си извадиш някакъв документ. Това, което констатираха проверките, не знам как е допуснато. Ще ги оправим нещата. Там беше кристален израз на безхаберие. 90 тона алуминиеви табели стоят. МВР има 700 души изчислителен център. Откъде накъде държавното електронно обслужване се занимава да ви прави връзката с прокурора и останалите дирекции. Друга дирекция - 1300 души, управлява собствеността. Тормозите гражданите зверски. Лична карта с акт за раждане. Защо ви е този акт за раждане? С по един документ да съхраним, 26 млн. часа харчат хората да се редят по опашка“, описа Борисов проблемите в МВР.

По думите му с тази административна тежест няма да се прави компромис."Пишете в тефтерите и отивате. Всеки ден искам директорите да отиват на по едно гише произволно. Паралелно с това пращаме хората в кафетата на КАТ и там става ужас“, каза още премиерът.

Според него не трябва да има лимит на горивото за полицейските коли. "Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава на ден един патрул. Колкото пари допълнително изразходите, както направих с ин-витрото, директорите носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя отгоре. Думата нямаме пари за бензин или нафта, не искам да я чувам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лв. на година“, добави Борисов.

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във