Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов отмени брифингите на щаба и пак подкара джипа

Националният оперативен щаб спира ежедневните брифинги, обяви премиерът Бойко Борисов, който обаче уточни, че НОЩ ще работи до 31 декември. "Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се всичко да утихне, да няма втора и трета вълна", каза премиерът.

Борисов предупреди, че вирусът не е утихнал, трябва да се научим да живеем с него, но максимално бързо да се върнем и към нормалния живот, икономиката да тръгне, а и да мислим за психичното здраве.

Носенето на маска от 15 юни няма да е задължително, а е само препоръчително.

"Дистанцията и дезинфекцията са категорично доказани в борбата срещу COVID-19. Те трябва да продължат да се спазват. Нека продължим да си мием ръцете и след 15 юни. Който иска, нека да носи маска на закрито. Трябва да се пазим, няма ваксина, няма лекарство", заяви министър-председателят.

В 10.00 часа фейсбук страницата на премиера, наричана от самия него "СевдаТВ", започна "пряко предаване" от джипката, с която Борисов обикаля страната. Негови спътници днес са вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

Министър-председателят мина по новите 12 км от обходния път на Габрово. В новоизградената отсечка от обходния път е и тунелът под Бакойския баир. Двете съоръжения ще свързват обходния път на Габрово с центъра на града. И двата пътни възела са с енергоефективно осветление.

Изпълнител на обходния път на Габрово е Консорциум ПСВТ, в който са: "Хидрострой" АД, "Пътни строежи - Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой - Т" ЕАД. Договорът за строителство е за 92 940 000 лв. с ДДС.

Обходният път на Габрово е част от транспортното направление Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис. 

Основните направления, които ще обслужва обектът, са: Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).

Facebook logo
Бъдете с нас и във