Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Откъде Радев знае кой ще е новия главен прокурор

Политическите престрелки между водещи политици продължават в Деня на Съединението. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг в Пловдив, в който атакува президента Румен Радев.

Двамата водят пореден задочен спор. В неделя (5 септември) Борисов заяви, че живеем в диктатурата на Радев. Ден по-късно последва публикация във Фейсбук профила на бившия премиер, че днес страната ни е разделена "от този, който е призван да пази нейното единство". 

На свой ред Радев коментира, че "единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор".

По-късно Бойко Борисов се появи в Пловдив, като изрично посочи, че е "дошъл да отговори на Радев". 

"Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат - за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг", заяви Борисов и допълни, че той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор.

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във