Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Оставката на Добрев е достоен акт

Премиерът Бойко Борисов определи оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като достоен акт. "Това не значи, че приемаме вина. Оттегляйки се, той трябва да докаже сега кое е клевета”, подчерта лидерът на партията пред журналисти.

"Отдавна думата кум няма значение в обществото, което е имало едно време. Сега това е един акт при младите хора да търсят даден човек да сложи един подпис, за да се узакони бракът“, обясни премиерът.

"Да, има братовчедка, сложил ли си е подписа като кум, сложил. Това е истина. Темата как е управляван града, обаче, не стои. Дори нахалството на кмета да не си отива заедно с Добрев, не го разбирам. Това е истината. В разговора ми с Добрев се сетих, че той желае да покаже именно такъв морал, подавайки своята оставка", допълни още премиерът.

Той обеща, че партията му ще провери има ли роднински назначения в държавни институции и ще ги прекрати. "Утре-другиден ще събера Изпълнителната комисия и ако някъде има подобни назначения, ще трябва да изберат и да си отидат", заяви Борисов

"Моралното е кметът на Хасково да си подаде оставката и да се направят нови избори там. Това е демокрацията и най-добрият начин човек да си изчисти името. Не знам дали Делян Добрев иска да става кмет на града", категоричен е Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във