Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов опровергава Божков: Моето телефонче е 10-годишно, няма кирилица

Премиерът Бойко Борисов използва присъствието на медиите в откритата част на правителственото заседание, за да коментира последните публикации на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

По-рано Божков публикува кореспонденция, за която твърди, че е между него и министър-председателя. 

"Ето това е моето телефонче и от него не могат да се пращат есемеси на кирилица. Така че, ако някой твърди, че е получил есемес на кирилица от мен, това просто няма как да се случи. Аз на по-модерен телефон не мога да работя", заяви премиерът в началото на днешното заседание на Министерския съвет. 

В кореспонденцията, изнесена от укриващия се в Дубай бивш хазартен бос, са замесени имената на двама футболисти и на бившия омбудсман Мая Манолова.

Футболистите са Илия Димитров, Атанас Кабов и общото между двамата е, че са футболисти на 'Левски" ,като и двамата играха под наем в отбора на "Витоша" Бистрица. На 10 септември според кореспонденцията Мая Манолова е била при Васил Божков "за поддръжка", но той отказал. Човекът, записан в телефона на Божков като "ВВ", му благодари.

"Както една кака преди време беше казала, че по Viber съм я набрал. По Viber. Аз тогава не знаех и какво е Viber да ти кажа, Желязков , а моят телефон няма такива функции...", каза още Борисов, визирайки скандала "Яневагейт". 

"Ако някой каже, че на кирилица съм му пратил SMS, няма как да се случи от това апаратче. А аз друго нямам. Така. С това се забавляваме", обобщи министър-председателят и затвори темата.

Босът на "Нове холдинг" все по-често въвлича премиера Борисов в атаките срещу властите, които му повдигнаха 18 обвинения и отнеха хазартните лицензи на лотарийните му компании. 

На 5 юни Васил Божков внесе сигнал до прокуратурата, в който твърди, че за 3 г. е предал "60 млн. лв. на министър-председателя и финансовия министър Владислав Горанов".

"Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взима пари от него, аз не знам. На мен нито една стотинка не ми е дал. Черпил ме е само една пура. Аз отговарям за себе си - към мен и към партията нито една стотинка няма", обясни в отговор Бойко Борисов.

Божков подсили атаките си към управляващата партия ГЕРБ и към най-близкия кръг на премиера Бойко Борисов с въпроси за отношенията си с неговото пресаташе Севделина Арнаудова.

"Познавам Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината", бе отговорът на Арнаудова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във