Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов опроверга твърденията, че се въоръжаваме, за да ударим черноморска държава

Сн. БНТ

"Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави", заяви министър-председателят Бойко Борисов, опровергавайки появилите се неверни твърдения, че в България има оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Коментара премиерът Борисов е направил по време на посещението си в БулБИО.

Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години, е отбелязал той. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия, е посочил министър-председателят. Премиерът Борисов е изтъкнал още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети F-16 Блок 70, които страната ни закупи.

Вчера говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че НАТО разполага в България и Румъния настъпателни оръжия, които могат да бъдат използвани срещу Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във