Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Опозицията се скри и остави Радев да се гърчи

Опозицията се скри и остави президента Румен Радев с неговото правителство „да се гърчи”. Минахме през един период на нестабилност, но бяхме обратното на това, което се случи в Турция. Виждате как там се борят за власт. Аз преди шест месеца им я дадох на опозицията – ако не бяха страхливи, можеха да управляват. Това коментира на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имаме ситуация в света, която най-меко казано е тревожна. Трябва да сме умна нация, да се консолидираме, стабилността за Балканите минава през България. Ако сме истински политици, а не само на думи, можем да направим много добрини за България в тази ситуация – защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата”, посочи Борисов.

Той обобщи, че е доволен от ситуацията - "Много пъти сме се лутали и сме работили на базата проба – грешка. Натрупахме опит, имаме добри колеги, опозицията е стабилизирана сега. Ние демонстрирахме висшата форма на демокрация – ето ви оставка, управлявайте. С нищо не се опитвам да провокирам, непрекъснато дърпам юздите и на партията – да сме по-смирени. Какво ни очаква, ако не е това – нови избори. Колегата Герджиков брои дните като в казарма, много се радваше в началото, но видя, че е много тежко”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във