Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов обсъди търговията с външния министър на Индонезия

България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди. Премиерът изтъкна, че това е първата визита на индонезийски външен министър от 25 години насам и изрази увереност, че настоящото посещение ще даде допълнителен тласък за развитието на двустранните отношения. 

Според Борисов са налице редица сфери, в които има потенциал за по-активно сътрудничество. Премиерът постави акцент върху търговията и инвестициите, туризма и инфраструктурата. Той беше категоричен, че взаимодействието в областта на образованието и на високите технологии също е от взаимен интерес за двете страни. 

Борисов изрази надежда, че след вчерашната ползотворна среща на министър Марсуди с българския вицепремиер Екатерина Захариева, днешният българо-индонезийски бизнес форум с участието и на министър Емил Караниколов ще даде допълнителен стимул за засилване на двустранното сътрудничество. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във