Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов обеща да спре свободното падане на България

Сега трябва да спрем свободното падане на България, заяви премиерът Бойко Борисов, след като прие символично властта от предшественика си служебнияпремиер Георги Близнашки по време на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. "Щях да бъда по-щастлив, ако можеше да се върнем преди две години, когато дефицитът беше 0.48%, а не както е днес - над 4%. Видяхте сутринта колко фрагментиран е парламентът и каква омраза и непоносимост има между политическите партии", допълни още той.

Премиерът посочи, че и миналия път партията му е била победител и подчерта, че не е имало основания кабинет да бъде съставян без ГЕРБ. "Сега България загуби репутацията си в Брюксел", подчерта Борисов.


"Махнали са дори иконата на Исус Христос", проплака той и сподели, че ще я върне, защото страната ни ще се оправи единствено с Божията помощ.


Борисов отново повтори обещанието си – ДПС извън властта, но със запазване на етническия мир. Щях да бъда щастлив, ако сега сме преди две години, посочи той. По думите му „експериментът“ на Орешарски е върнал страната две години назад.

Служебният премиер Георги Близнашки резюмира, че трите месеца и един ден, в които той и екипът му работиха, са били изключително кратък период, но дните били дълги и изпълнени с напрежение.


"Няма да правя отчет, но ние изпълнихме основната си мисия - да организираме едни сравнително честни и свободни избори, защото резултатите от тях се приеха от всички и не се оспорват от никого", добави Близнашки.


Той пожела успех на новия кабинет, тъй като са се натрупали много проблеми и реформи, които са неизбежни. Близнашки сподели още, че ръководеният от него екип е направил каквото може и пожела на следващите управляващи да направят още повече.

Facebook logo
Бъдете с нас и във