Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Ние сме съюзници на хората с увреждания

Разбирам болката на хората с увреждания. Ние сме техни съюзници. Целта на реформата е от тези 1.7 млрд. лв. в система да има повече пари за тях, като се спре източването чрез фалшиви ТЕЛК-ове и корупционни схеми. Промените ще се разгледат отново точка по точка, за да се изчисти всяко едно нещо, коeто притеснява и тревожи хората. Проблемите се решават в диалог. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след правителственото заседание по повод протеста на хора с увреждания пред Министерския съвет.

"Това, което колега Симеонов работи с министрите през последните пет месеца, не е да ощети някои", посочи още Борисов. По думите му не може да продължи източването на системата и инвалидни пенсии да взимат от хора, които не ги заслужават.

"Със сигурност мога да кажа, че ще използваме всички ресурси на държавата, за контрол над комисии", добави премиерът. Според него оттам започвал проблемът. 

"Колегата Симеонов ме е уверил, че през времето се е срещал с всички тези организации, присъствали са на работните групи, но за да е спокойно, ще разгледаме всичко точка по точка", подчерта Бойко Борисов. 

В дните до края на работната седмица протестиращите организации ще се срещнат със социалния министър Бисер Петков и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Борисов обобщи, че "1.7 млрд.лв. и нагоре отиват в този процес", затова завишеният контрол бил добър за всички. 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във