Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Ние и сега даваме оръжие на Украйна

България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят направи, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в град Шипка по повод въпроса за предоставянето на военна помощ за Украйна.

„Президентът Зеленски ясно каза – да отиват само тези, които имат какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита”, каза Борисов по повод вероятното пътуване на българска делегация до Киев.

Ние и сега даваме много оръжие. Българската оръжейна промишленост в този регион произвежда боеприпаси и ние им ги даваме. Но както във всичко, задкулисно, тайно в разрез с всичко, което обещаваха "промяната". В българския парламент може днес това да мине, защото има 60 депутати от нас, 30 от ДПС, говоря приблизително, от "Има такъв народ, от "Да, България", коментира Борисов.

„Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която използват в Украйна. Ние им даваме оръжие. Неслучайно БСП мълчат, това стана с техен подпис. Това е двуличие и те трябва да си отидат”, каза Борисов.

Запитан за това дали държавата върви към предсрочни избори, Борисов каза: „Това е най-правилно”.

„Лошо е да има такова некадърно управление”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той обаче отказа да каже дали партията му ще иска вот на недоверие. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във