Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Няма да затваряме държавата, лъжливите целят пуч

Държавата няма да бъде затваряна. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Той е заразен с коронавирус и вече 12-и ден е под домашно лечение. От думите му става ясно, че сайтове са публикували информация за затваряне на държавата.

Борисов подчерта, че в началото на пандемията държавата е била затворена, защото не се е знаело какво точно е COVID-19, а сега управлението е подготвено.

"Искам да поздравя лъжливите сайтове - с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам? Няма да бъде затваряна държавата. Напротив. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората и кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова и подсилихме и болници, и полицаи, огнеборци, всичко. В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е. Да, даде ефект. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек, за себе си - само това ни спасява", каза премиерът.

Той добави, че по 500 човека оздравяват и те трябва да работят и затова държавата няма "да спира". А психиката на хората трябва да е стабилна.  По думите на Борисов е "страшно и гадно", но е преодолимо и заедно можем да се справим. А всичко е осигурено за следващите месеци. "Гладен няма да остава никой. Ваксините започват да излизат", обеща премиерът и увери, че през февруари, март и април ще "изправи" държавата.

Министър-председателят предупреди хората да не се подвеждат по "лъжците", защото те това целели - "пуч" "Сега да няма парламент, да не могат да се взимат решения, да не могат да се финансират системите. Държавата да се срути и да кажат: "За това е виновен Бойко! Айде сега ще правим президентска република." Няма да стане", заяви още премиерът.

"Надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се достатъчно уверен. Тежко е, разчитам на моите юнаци - сестрите, водещите ни лекари. Сменяйте протоколите. Едните антибиотици не дават резултат, да дават другите. Въртете ги, вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек! И Господ да е с нас! Не вярвайте на смрадливите, не отровните - смрадливите, лъжат от мое име. Всички мерки се изпълняват. Пазете се, за да не се заразим повече от необходимото. И така ще минем най-добре в Европа. Още сме на 17-о място. Благодаря ви", завърши Борисов.

"Тези хора нямат срам. За радост гражданите не им повярваха. Защото планът им беше елементарен: да няма парламент, да няма бюджет, да няма финансиране за мерките. Така държавата щеше да фалира и вината щеше да се хвърли върху нас. Без Народно събрание и без правителство, едноличната власт щеше да е в президента. Не им се получи. Още сме първа политическа сила и ще оправдаем доверието на хората. Те очакват от нас работа, а ние в това сме най-добри. Битката ни срещу вируса продължава. Преодолим е. Ако спазваме мерките и сме отговорни - ще се справим", гласи част от описанието към видеообръщението на премиера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във