Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Няма да ви обещаваме бомбастични неща, само изпълними

Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, нямаше да се налага да правим по 6 наведнъж. 2,5 млрд. живи пари изплатихме тази година на американските и руските централи. Ако бяха дадени за заплати на учители, какъв щеше да е икономическият растеж на България през 2016 г.“. Това заяви  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция, на която представя управленската програма на партията. На събитието присъстват  министри от кабинета „Борисов 2“, председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева и заместникът ѝ Димитър Главчев, както и депутати от партията.

„Преценихме, че трябва да запознаем хората с това, което правим през последните дни. На нас не ни е позволено да обещаваме неща, които не можем да изпълняваме. Не можем да ви храним с информация, която обещава бомбастични неща и затова една седмица работихме върху това, което може с наличностите на икономката, бюджета, финансите, да направим едно по-успешно управление. Далеч не всички сектори са представени днес, защото в много от тях чакаме още детайли и предложения. Това, което имаше като приоритет преди години, грабежи, поръчкови убийства, мисля, че положихме достатъчно усилия“, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Бившият премиер подчерта, че това, което са заравили били овехтели градове и инфраструктура. „Както можем да наградим и какво може да стане по-добре според нас с налични бюджети? При този темп на повишаване на събираемостта и по-стройна организация и принуда в дадени сфери, правим, тома което считаме, че е възможно", обясни той. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във