Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов няма да се кандидатира за премиер

Премиерът Бойко Борисов каза пред журналисти във Велико Търново, че той няма да е кандидат за премиер в следващото правителство. Посещението на Борисов беше излъчено онлайн на страницата му във Фейсбук.

Ще ви кажа кое ще е предложението на ГЕРБ за премиер след като получим мандата. Имаме поне една седмица да правим предложението, добави той.

Така или иначе много хора, държат да съм аз /кандидат за премиер/, но считам, че обединението прави силата и не е редно като президента Румен Радев да разделям нацията, и затова няма да съм аз, каза Борисов на няколко журналистически въпроса дали той ще е кандидат за министър-председател.

Той посочи, че партия ГЕРБ е готова да подкрепи и друго правителство и не се плаши от предсрочни парламенти избори, ако не се стигне до одобрение на нов кабинет.
Неслучайно сме първа политическа сила след пет последователни парламентарни избори и там където направихме смени след общинските избори си повишихме резултатите, добави той.

В коментар за ваксините срещу коронавируса Борисов заяви, че има кой да се произнесе дали различните ограничения върху ползването им представляват търговска война. Премиерът допълни, че това може да попречи на ваксинационния план у нас: 

"Една по една ваксините биват опорочавани. Хората се плашат, за две от тях казват, че има риск – "Джонсън и Джонсън" спряха договорите за ЕС. Това може до някъде да ни попречи на ваксинационния план, но поне засега с "Пфайзер" хората са спокойни с нея, максимално да се поставя и дано всичко да е наред, защото вече се говори за френски щам, много опасен".

Правителството проведе днес последното си редовно заседание преди да подаде оставка пред новия парламент. До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще заседава в оставка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във